Om Kristian Kastorp

Det lægger jeg vægt på

I mødet med andre mennesker lægger jeg vægt på nærvær og indlevelse, og på at skabe rum til fordybelse. I mit arbejde som psykolog er det desuden vigtigt for mig fuldt ud at forstå klientens udgangspunkt – den psykiske smerte der ønskes hjælp til og de udfordringer der gør det så svært at komme videre.

Jeg er ofte blevet beskrevet som en rolig og tillidsvækkende person, og det ser jeg som værdifulde kendetegn som psykolog – ikke mindst når der arbejdes med OCD og angst.

Det er vigtigt for mig, at jeg hele tiden udvikler mig fagligt og menneskeligt. Udviklingen er en drivkraft for mig personligt, men også fordi det giver mig betingelserne for at være den bedst mulige psykolog for mine klienter.

Jeg søger bl.a. denne udvikling gennem mine valg af jobs og arbejdsopgaver og gennem løbende videreuddannelse, kurser, konferencer og supervision.

Mine formelle kvalifikationer

  • Kandidatgrad i Psykologi (cand. psych.) fra Aarhus Universitet.
  • Godkendt som ’Autoriseret psykolog’ af Dansk Psykolognævn
  • 2-årig videreuddanelse i kognitiv adfærdsterapi
  • Godkendt som ’Specialist i psykoterapi’ af Dansk Psykolog Forening
  • Godkendt som ’Supervisor i kognitiv terapi’ af Dansk Psykiatrisk Selskab

Herudover en lang række kurser i bl.a. Metakognitiv terapi, ACT, Compassion Focused therapy og ISTDP samt deltagelse i flere internationale konferencer om psykoterapi og kognitiv adfærdsterapi.

Min baggrund (den lange version)

Jeg er uddannet psykolog fra Aarhus Universitet i 2006. Jeg flyttede kort efter til København, hvor jeg arbejdede 3 år i psykiatrien ved henholdsvis Bispebjerg Hospital og Rigshospitalet. Takket være udfordrende og alsidige arbejdsopgaver og supervision fra dygtige, erfarne psykologer, udviklede jeg mig meget som psykolog i mine første år, og jeg blev i 2010 godkendt som ’Autoriseret psykolog’ af Dansk Psykolognævn.

Jeg blev i mine første år som psykolog også klogere på, hvad jeg fandt mest spændende indenfor psykologfaget, og det var helt klart angst og OCD. Så da jeg i 2010 flyttede tilbage til Østjylland, havde jeg fokus på at dygtiggøre mig indenfor netop dette område. Jeg arbejdede bl.a. i ’Klinik for OCD’ i Risskov, som på det tidspunkt var landets førende indenfor OCD-behandling. Senere arbejdede jeg i ’Klinik for OCD og Angstlidelser’ i Silkeborg, hvor jeg kunne videreføre min interesse for OCD-behandling, men samtidig dygtiggøre mig mere bredt i arbejdet med angstlidelser.

I 2013 fik jeg mulighed for at opstarte et nyt tilbud til Angst og OCD ved psykiatrien i Horsens. Det var en spændende chance for at udnytte den specialviden jeg efterhånden havde opnået og i højere grad sætte mit eget præg på Angst/OCD-behandlingen.

Efter 4 år ved psykiatrien i Horsens trængte jeg til nye udfordringer. Dem fandt jeg i Angstteamet ved psykiatrien i Vejle, som havde Regionsfunktion i Region Syddanmark og et meget højt fagligt niveau. Der har jeg været siden 2017, og arbejder der fortsat i en 20-timers stilling, sideløbende med min private praksis.

I 2018 blev jeg af Dansk Psykolog Forening godkendt som ‘Specialist i Psykoterapi til Voksne’. Samme år blev jeg af Dansk Psykiatrisk Selskab godkendt som ‘Supervisor i Kognitiv Terapi’, hvilket betyder at jeg er kvalificeret til at supervisere læger under videreuddannelse til speciallæger.